Zaterdag 5 oktober finale maandbeker 18 en 9 holes. Aanmelden via Nexxchange.

  • DrivingRange
  • Teebox_hole1
  • Hole1
  • Brug_green_hole1
  • Green_hole1
  • Bunker_hole2
  • Green_hole4
  • Fairway_hole5
  • Teebox_hole7
  • Vijver_Hole7
  • Green_hole8

Ryder Cup 2024 onbeslist

collage 1De Ryder Cup van Golfclub Westerwolde is na vijf jaar bijna net zo legendarisch als het jaarlijkse evenement waarin de beste Europese golfers strijden tegen die van de USA. Aan belangstelling geen gebrek. Vlak na het openen van de inschrijving was de Ryder Cup volgeboekt, ondanks dat een extra team aan de inschrijving kon deelnemen.

Dit resulteerde erin dat 46 golfers aan de start kwamen van de wedstrijden die van 25 tot en met 27 juli werden gespeeld. Op donderdagavond vond de aftrap plaats tijdens de wekelijks door Edwin Wiebrands georganiseerde vleeswedstrijd. Omdat het de vijfde keer was dat de Ryder Cup werd georganiseerd, kregen alle deelnemers een jubileumhanddoek met hierop een aantal foto’s van de baan aangeboden en was er voor alle deelnemers een golfbal aangeboden door de familie Schoot.

Na deze plichtplegingen werden de kaarten geschud en kon iedereen de baan in. Op een flinke bui aan het einde van de avond na was het prachtig golfweer, ideaal voor goede scores zou je denken. Niets was minder waar, want slechts een handjevol golfers liep onder zijn of haar  handicap. Grootgrutter in rollades Harry Kroeze ging er wederom met de eer vandoor en legde hiermee een stevige basis voor zijn team de Swingersclub 0.7. Maar ook Hole 19 en de Happy Hookerz stonden na de eerste ronde op 8 punten.

Op vrijdagavond was het tijd voor Texas Scramble best ball. De weergoden waren ons goed gezind en onder een stralend zonnetje konden alle deelnemers zonder al te lang te hoeven wachten hun partijen spelen. Waar de Swingersclub 0.7 op donderdag nog bij de beste teams hoorde, was dit na de vrijdag anders en lieten de Happy Hookers van zich horen door de hoogste score te noteren en hiermee de leiding van de competitie over te nemen. Met nog 2 wedstrijden te gaan kon het nog alle kanten op.

Na een onrustige nacht melden de deelnemers zich weer tegen 9.30 uur en konden we de baan in voor een potje greensome. Tijdens deze spelvorm slaat iedereen in de flight af van de tee en ga je met de beste bal om en om verder. Onder een stralende zon streed iedereen voor wat hij waard was, waarna tegen 13.00 uur de lunch werd genuttigd bij Nuver. Om de spanning erin te houden,  werd geen tussenstand bekendgemaakt en bleef het spannend wie er met de felbegeerde cup vandoor zou gaan.

‘s Middags stonden de matchplaywedstrijden op het programma. De flights waren op handicap ingedeeld. Hierdoor kon iedereen op zijn eigen niveau zijn wedstrijd spelen. Traditiegetrouw stonden Helmut Tandler en Mieke van Goor op hole 7 met een heerlijke versnapering. Om 17.00 was iedereen weer terug bij Nuver en kon de balans worden opgemaakt. Ook dit jaar was er weer een overvloed aan prijzen te verdelen.

Waar de Swingersclub 0.7 dacht net als vorig jaar zonder grote problemen de cup binnen te kunnen slepen, kwam er toch nog de nodige tegenstand van de HappyHookerz. Hiermee kwam zowel de Swingersclub 0.7 als de Happy Hookerz op 32 punten. Waar bij de echte Ryder Cup de winnaar van de vorige editie bij gelijke stand de titel mag opeisen, besloot de  organisatie van onze Ryder Cup anders en werden beide teams als winnaar van de competitie uitgeroepen.

Teamcaptains René Meems van Swingersclub 0.7 en René Peereboom van de Happy Hookerz namen dan ook samen de cup in ontvangst. Op de derde plaats eindigde de Par Tee Birdies onder leiding van teamcaptain Ton Lammers, gevolgd door The Shawshank Redemption onder leiding van Annuska Timmer met respectievelijk 18 en 17 punten. Met 12 punten was de Gele Hesjes vijfde en hekkensluiter dit jaar was team Hole 19 met  9 punten.collage 2

Naast de prijzen voor de teams waren er ook individuele prijzen te vergeven.

Als beste mannelijke deelnemer werd Harry Kroeze naar voren geroepen. Bij de dames ging deze eer naar Bozena Weinans.

Nadat alle prijzen waren uitgereikt werden de organisatoren van de Ryder Cup René Peereboom, René Meems, Tineke Venema, Eddy Opheikens en Edwin Wiebrands nog toegesproken door Eveline van de Bunt. Samen met Marga Bults was ze met de pet rondgegaan om een kleinigheid voor het organisatieteam te kopen en hen te bedanken voor deze geslaagde jubileumeditie. Daarna was het tijd voor de inwendige mens met een BBQ verzorgd door Edwin Wiebrands.

Kortom een zeer geslaagde editie van dit leuke evenement wat naast de saamhorigheid in de teams ook ontzetten goed is voor de wijgevoel binnen de club.Op naar 2025!

Baanstatus

Baan is: Open 
Drivingrange :  Open

Komende weekeinden wordt er tussen 6.45 en 7.45 gesproeid op de greens om de dauw sneller te laten verdwijnen.

Bekijk altijd voordat je gaat spelen de  agenda op de homepage voor eventuele tee- of baansluitingen!

 

Zomergreens

 

Ja

 

Qualifying

 

Ja

 

Buggy’s en scooters

Ja

 

Tassen en trolley 

 

Ja

 

 

 

 

 

Kalender

Vorige maand September 2024 Volgende maand
M D W D V Z Z
week 35 1
week 36 2 3 4 5 6 7 8
week 37 9 10 11 12 13 14 15
week 38 16 17 18 19 20 21 22
week 39 23 24 25 26 27 28 29
week 40 30

Search