De club

Golfclub Westerwolde is in 1997 opgericht door een aantal pioniers. Die kregen de smaak van golf te pakken op de golfbaan van Parc Emslandermeer. Vanaf de start van de vereniging heerst er een ontspannen, gezellige en vriendschappelijke sfeer. Na een aantal jaren golfen op de Parc Emslandermeerbaan (met greens van kunstgras), werd het idee geboren om een nieuwe golfbaan aan te leggen die zou voldoen aan de eisen van de Nederlandse Golf Federatie (NGF). Door een groot aantal vrijwilligers werd de schouders onder dit idee gezet en zo kon in 2003 de nieuwe Westerwoldebaan met Bourtanger kanongebulder feestelijk worden geopend.

Tegen de bossen van De Barlage, naast het vakantieresort Parc Emslandermeer, ligt nu een volwaardige 9-holes golfbaan met de B-status van de NGF. Uiteraard is iedereen van de vereniging bijzonder trots op deze baan, vooral omdat deze met veel particuliere inzet is gerealiseerd. Het zal je dan ook niet verbazen dat op onze golfvereniging nog een echte golfsfeer heerst en dat niet het nastreven van commercieel gewin het hoogste doel is. Zowel jong als oud, beginnende of geoefende golfer, bij de Golfclub Westerwolde voelt iedereen zich thuis. Op de baan, in ons clubhuis De Barlage maar ook in het nabij gelegen restaurant RoeGH heerst de echte Westerwolder gezelligheid en is iedereen van harte welkom.

Onze golfclub Westerwolde is inmiddels een volwassen club geworden. De leden spelen tientallen onderlinge wedstrijden, zowel serieus als met een ludiek tintje. De serieuze wedstrijden zijn onder andere de clubkampioenschappen Strokeplay en Matchplay en de maandbekercompetitie.

Ook is er een interne competitie opgezet voor de heren en de dames. Deze wedstrijden worden het hele jaar wekelijks gespeeld. Door de dames op maandagmiddag en de heren op dinsdagmiddag. Zie voor meer informatie ook onder het menu ‘Leden’ de ‘Damesmiddag’ en de ‘Herenmiddag’.

Buiten de interne competities doen 1 herenteam en 1 seniorenteam mee  aan de landelijke competities van de NGF.

Verder zijn er leuke wedstrijden over 9 en 18 holes .  Iedereen die zijn GVB of baanpermissie heeft, kan aan deze wedstrijden meedoen. Zo wordt in het voorjaar en in de zomer elke donderdagavond een 9-holes wedstrijd gespeeld en ook in de weekends zijn er verschillende ludieke wedstrijden. Een ander mooi voorbeeld zijn de 50+ wedstrijden, waar door onze oudere leden in een ontspannen sfeer, in de winter 9 holes en in de zomer 18 holes  spelen. Tevens is er in de oneven weken op zaterdagochtend een inloop voor beginnende golfers en spelers met een hoge handicap, dit alles onder begeleiding van ervaren spelers.

 

clubhuis driving_range

Baanstatus

Baan is: Open
Let op: bij nachtvorst is de baan gesloten tot 11:00 uur!

Drivingrange : Open

Bekijk altijd voordat je gaat spelen de  agenda op de homepage voor eventuele tee- of baansluitingen!

Zomer greens Ja
Qualifying

Nee

Buggy’s en scooters

Ja via de winterroute

Trolley’ s Ja
   

 Winterregel 2022 - 2023

Winterroute

Kalender

Vorige maand Januari 2023 Volgende maand
M D W D V Z Z
week 52 1
week 1 2 3 4 5 6 7 8
week 2 9 10 11 12 13 14 15
week 3 16 17 18 19 20 21 22
week 4 23 24 25 26 27 28 29
week 5 30 31

Search